Вести

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ- ВУЧЕН И ПАВЛОВИЋ ПОСЕТИЛИ ЉУБОМИРА ИШИЋА КОМЕ ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ

На адресу Народне Скупштине Републике Србије упућено је писмо Љубомирa Ишићa који се обраћа за помоћ. Љубомир Ишић из Селевца налази се у лошем здравственом стању и нема новца за набавку медикамената неопходних за његово лечење. Он је од рођења бубрежни болесник, а сада, са својих педесет година, пати од придружених неизлечивих болести за које му је неопходна редовна медицинска терапија. Живи са мајком на породичном имању, али због болести није у могућности да обрађује земљу и себи обезбеди приход. Прима инвалидску пензију од шеснаест хиљада динара, а за месечну терапију му је потребно више од двадесет хиљада динара. Председник општине, Никола Вучен и народни посланик, Небојша Павловић данас су обишли Љубомира и по хитном поступку реаговали како би му обезбедили неоходне лекове.

-Ствар која ме је додатно узнемирила је што сам видео да живи у Селевцу, општина Смедеревска Паланка, из које и ја долазим. Истог дана, по добијању овог писма, надлежне службе Центра за социјални рад изашле су на терен како би обишле Љубомира и прикупиле све неопходне информације. Данас сам са председником општине обишао нашег суграђанина, да му кажем да смо ту за њега и да ћемо се потрудити да му пружимо сву неопходну помоћ. Срећнији и поноснији јер знам да чинимо праве ствари због којих нам је народ и указао поверење - изјавио је Павловић.

Председник општине, Никола Вучен је рекао да је локална самоуправа ту за своје суграђане да пружи неопходну помоћ и обезбеди пристојне услове за живот. - Љубомир је имао седамнаест операција и терапију мора да узима редовно. Обезбедићемо му неопходне лекове и огрев за зиму. Њему је заиста потребна помоћ, а ми смо ту да му помогнемо. Пратећи политику Владе Републике Србије и председника Аександра Вучића који су посебно дали акценат на заштити здравља сваког грађанина Србије, ми као локлана самоуправа учинићемо све да помогнемо, не само Љубомиру, већ сваком нашем суграђанину коме је здравље угрожено - истакао је Вучен.

 

Функционери локалне самоуправе показали су хуманост на делу, брзим реаговањем и пруженој помоћи Љубомиру Ишићу. Он је изразио велику захвалност Вучену и Павловићу на овом хуманом гесту и пожелео им срећеу у даљем раду и ангажовању. Посебно је дирнут указаном пажњом од стане функционера, рекавши да није очекивао њихову посету, јер сматра да су они превише заузети да би бринули о обичним грађанима.