Саопштења

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВЕРЕНИКА ОО СНС СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА НИКОЛЕ ВУЧЕНА

Поштовани грађани општине Смедеревска Паланка,
Дужност ми је, као повереника Општинског одбора Српске напредне странке и председника општине Смедеревска Паланка, изабраног  са листе Александар Вучић- Српска напредна странка, којој су грађани дали огромну подршку и поверење на изборима, - да пружим апсолутну  подршку нашем председнику, Александру Вучићу, у борби против организованог криминала. Истовренено, као грађанин Србије, сматрам да је моја морална обавеза да изразим подршку председнику Србије, у тренутку када су, због његове отворене и некомпромисне борбе против организованог криминала и спреге тајкуна и политике – изложени претњама и увредама чак и чланови његове породице.
Држава Србија, на челу са председником Вучићем, још је једном показала да је безбедност грађана на првом месту, да у Србији више неће имати моћ опасне криминалне групе, и да нико није јачи од државе. Председник Србије је својим политичким ауторитетом и енергијом веома храбро ушао у борбу против мафије, спроводећи полицијску акцију која је без преседана у новијој историји наше земље.    
Влада Републике Србије и председник Вучић лично, много су учинили за наш крај. У овом тешком периоду обнове целокупне Србије, у нашем граду урађено је више него претходних неколико деценија, и то ће остати забележено у историји Смедеревске Паланке. Остаће упамћено и то да је председник Србије показао истинску  бригу за нашу општину, да је нашао времена да се упозна са нашим проблемима, баш као што неће бити заборављено ни његово пријатељско и непосредно опхођење према житељима Смедеревске Паланке. Визионарство, снага и енергија, чији је резултат полет обнове, међутим, захтевају  немилосрдан обрачун са оним мрачним силама, које увек изнова прете да Србију врате у период мрака и заосталости.
Општина Смедеревска Паланка, до пре само четири године,  била је једна од најзадуженијих општина у Србији. Грађани су живели без воде и уличне расвете,  у потпуном мраку, без уређене путне инфраструктуре у условима који не приличе ни једном човеку, поготову у 21. веку. Великим залагањем председника  Српске напредне странке и Републике Србије, Александра Вучића,  коме  дугујемо велику захвалност на уложеном труду, разумевању и несебичној помоћи у посредовању према важним државним институцијама,  место у коме живимо је за кратко време  поново постала средина у којој може нормално да се ради, школује, да се живи достојно човека. Сада имамо километре асфалта, средства за обнову болнице и школа. Својом бригом, председник Вучић нам је показао да нисмо остављени и заборављени, као што смо били деценијама, када у наш град није улагано. Пажња која нам је указана, сведочи да нема средина првог и другог реда, већ да смо сви, као људи, равноправни у својим жељама и потребама.
Да би Србија наставила овим правцем, који води у друштво развијених европских народа, морамо да се ујединимо, не само у борби против организованог криминала, него и у  обрачуну са оним интересним групацијама у нашем друштву које под плаштом политике настоје да осигурају своје нелегалне послове и огромно лично богатсво, стечено на рачун грађана Србије. Напади на председника Вучића и његову породицу, према томе, истовремено су напад на све поштене грађане Србије, на људе који настоје да пруже допринос борби за просперитет наше земље, за бољи и садржајнији живот свих нас.
Изражавајући подршку председнику Вучићу, Српској напредној странци, Влади Републике Србије, државним органима и институцијама - у борби против организованог криминала, ми показујемо да смо одабрали пут обнове и напретка, и да нећемо дозволити да нас похлепни појединци и групе врате у мрачну прошлост.