Саопштења

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ 03/03/2016

Након одржане 41. седнице Скупштине општине, претпоследње у овом сазиву локалног парламента, у вези са изјавама председника Општине, Радослава Милојичића, и председника СО Славољуба Ђурића, Информатива служба повереништва ОО СНС Смедеревска Паланка издаје следеће:

 

САОПШТЕЊЕ

 

      Лицемерјем и логорејичним изношењем неподношљивих неистина и увреда, како на рачун свих становника Смедеревске Паланке, тако и на државно руководство Србије, обележена је претпоследња седница Скупштине општине.

      Српска напредна странка у Смедеревској Паланци разуме да је властодршцима из редова демократа и социјалиста постало тесно у сопственој кожи; такође, паланачки напредњаци разумеју да жуто-црвени тандем губи политичко тло под ногама, и да је, с тим у вези, евидентан страх од изборног резултата на предстојећим изборима – али нико не може да разуме количину увреда, неистина и којештарија, које су изговорили Ђурић и Милојичић.

       Због тога, у име свих становника општине Смедеревска Паланка, обавезни смо упутити гласну, јасну и недвосмислену поруку двојици од четворице актера на локалној политичкој сцени, одговорнима за то да су паланчани више од деценије у својству талаца  бескрупулозне самовоље:

     Време ваших финансијских и кадровских малверзација, вашег недомаћинског односа, ваших претњи и увреда, ваших обмана и вашег вређања интелигенције људи – пролази! За неколико месеци, више нећете имати прилике да за своје неуспехе кривите друге, али ћете зато сносити и политичку, и сваку другу одговорност за тамничење наших суграђана!

       Ви, продавци магле и творци разноразних бајки о наводним инвестицијама, добићете прилику једино још да кажете коначну истину о томе зашто наши суграђани свакодневно доживљавају непријатност због све чешћих проблема са водоснабдевањем; зашто су нам улице и тротоари разорени, а скоро сваки кутак града изгледа као најзабаченији сеоски сокак; зашто је Паланка претворена у велику депонију – смећа и идеја; зашто се на свакој другој раскрници и у свакој трећој улици изливају фекалије, при најмањој киши; зашто сте допустили да микуљска шума нестане; зашто смо, сви ми, заиста, месецима патили због искључивања струје на систему уличне расвете; и – коначно – зашто никада нисте признали где је и зашто је узалудно бачен новац пореских обвезника? Због ваше немарности, Паланка је изгубила много!

        Наши суграђани, ни на претпоследњој седници СО, а ни раније, од Ђурића нису сазнали да је једино актуелна локална власт крива због затварања изворишта термоминералне воде, јер је шпекулацијама, небригом и склапањем штетних уговора по општину, директно утицала на реаговање ресорних министарстава. Нису сазнали ни да су претпрошлогодишње поплаве резултат небриге приликом одржавањазаштитних водопривредних објеката, и криминалних активности локалних функционера. Закључујемо да је тужно то што појединци покушавају да дођу до јефтиних политичких поена, помињући поплаве и штету начињену приликом њих, а занемарујући чињеницу да су, с једне стране, чланови СНС у људству и техници, свакодневно пружали помоћ и даноноћно били активни на терену, док су, с друге сране, ти исти који сада критикују, трчали пред камере у белим, гуменим чизмицама.

         Наши суграђани су од Ђурића и Милојичића сазнали једино то да је СНС крива за све што није добро, без обзира што није у власти у Паланци.

         Ови, последњи политички трзаји локалних функционера, указују на потребу да се све из корена мора мењати, како би становницима општине Смедеревска Паланка био омогућен нормалан живот.

        На предстојећим изборима, победиће Србија. На предстојећим локалним изборима – побеђује Смедеревска Паланка.

           Ђурић, Милојичић, и друга два јахача паланачке апокалипсе – неће бити на страни победника!

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ОО СНС СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

У ПОВЕРЕНИШТВУ