Саопштења

САОПШТЕЊЕ 28/07/2016

Поводом недавно одржане конференције за медије ОО Српске радикалне странке у Смедеревској Паланци, и изјава гђе Станковић Ђуричић, народног посланика и председника окружног одбора ове странке, г. Миливојевића, председника паланаког одбора и г. Милорадовића, секретара паланачког одбора радикала, издајемо званично

 

 

 

 

САОПШТЕЊЕ

 

 

 

 

            Као што је нашој јавности познато, г. Петар Милић, повереник ОО СНС Смедеревска Паланка и први човек паланачке општине, у неколико наврата након конститутивне седнице СО Смедеревска Паланка, изјављивао је да су политичке активности за њега завршене проглашењем изборних резултата, и да сада, након освојене апсолутне победе, има само један задатак: да се бави послом повереном му од стране становника општине Смедеревска Паланка, те да решава вишегодишње нагомилане проблеме свих, који на територији општине живе.

 

            Један део актера политичке сцене, међутим, упадљиво ћути док се проблеми свих нас решавају изузетно експедитивно, али зато, крајње очекивано, када је реч о проблемима за чије је решавање потребно нешто више времена и стрпљења, паушално оцењују рад општинског руководства, и врло гласно критикују – без политичких аргумената, моралних обавеза, утемељујући ставове на непровереним и извитопереним информацијама – заводећи и обмањујући јавност. То не чуди, јер баш за тај део актера политичке сцене, кампања још увек траје.

 

            О свему изреченом на рачун општинског руководства и руководства ОО СНС Смедеревска Паланка, треба изразити пуну захвалност и упутити позив за помоћ у професионалном смислу, нарочито ако се узме у обзир да критику о аматерском поступању упућују они, чије се поимање професионализма у послу своди на трговину одборничким мандатом, односно радним местом у јавном предузећу. На сву срећу, обичаји и навике, чије смо благодети уживали у прошлости, остају баш тамо, где им и јесте место – у прошлости.

 

            Српска напредна странка, као и странке које су њени коалициони партнери, чинећи већину у локалном парламенту, убудуће ће на сваку сличну изјаву, оплемењену искреним сугестијама и атрибутима на свој рачун, реаговати на начин тај што ће увек позивати на дијалог, на консултације, али, пре и изнад свега, на процедуралну исправност и искреност. Недвосмислено, указиваћемо на потребу да свако искористи право и обавезу да, на себи својствен начин, и из личних али партијских интереса, учествује у раду локалне самоуправе, онако како најбоље уме. Коначну оцену о раду и ангажману даће, наравно, наши суграђани, макар посматрали паљење застава других држава.

 

            Посебна захвалност за упечатљивост током наступа пред представницима локалних медија, дугује се г. Миливојевићу, али не само зато што је, у међувремену од краја изборне кампање до данашњих дана, савладао читање, већ зато што је показао извесно, али не и довољно, предзнање из области зоологије, називајући г. Ралфа Грунхајта, инвеститора из Немачке – мечком. Захвалност је утолико већа, јер подразумева наше искрено уверење да ће му се, када г. Грунхајт буде дошао у Паланку, Миливојевић обратити јавно, такође пред камерама, ословљавајући га са „г. Мечко Грунхајте“, док ће све што има да му каже у вези са отварањем нових радних места – са нарочитог професионалног аспекта – преводити познавалац немачког језика, г. Милорадовић, секретар ОО СРС Паланка и Миливојевићев сарадник.

 

           

            Ово саопштење потписује Информативна служба повереништва ОО СНС Смедеревска Паланка, јер је г. Петар Милић, повереник ОО СНС Смедеревска Паланка, заокупљен решавањем проблема насталих у време када су општину водили неки професионалци.

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ОО СНС СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

У ПОВЕРЕНИШТВУ