Саопштења

САОПШТЕЊЕ 18/01/2017

У вези са текстом, објављеном на званичном сајту „Паланачких“, под називом „Саопштење новинара паланачких редакција“, Информативна служба ОО СНС Смедеревска Паланка издаје следеће:

 

 

САОПШТЕЊЕ

 

како би јавност била упозната са чињеницама и јединственим ставом општинског одбора Странке, у вези са бојкотом новинара паланачких редакција.

 

Према наводима у писаној изјави новинара, одлучено је да се због катастрофалног односа према локалним медијима од стране бившег руководства Општине Смедеревска Паланка и њихових најближих сарадника, који су смењени на седници Скупштине општине 16. децембра 2016. године, бојкотују сви њихови јавни наступи у наредном периоду.

Подсећамо да је пре два дана, на интернет страници истог медија, објављен текст, који садржи безочне неистине и увреде на рачун бившег општинског руководства и актуелног повереништва ОО СНС Смедеревска Паланка, те њихових сарадника. Брутално су нападнути Петар Милић, доскорашњи председник општине, његови најближи сарадници, те одборници Српске напредне странке Радовановић, Јозић, Васиљевић, Петровић, Вујовић и други. После његовог објављивања, објавили смо саопштење и, уз консултације са Саветом за правна питања, одлучили да буду покренуте приватне тужбе, због изношења непроверених информација. Потом, најављена је заједничка конференција за медије поводом поменутог текста.

Дужни смо да обавестимо јавност да нимало не изненађује оваква одлука појединих новинара паланачких редакција. Наиме, солидаришући се са колегом, који годинама уназад исказује нетрпељивост према свему што носи предзнак Српске напредне странке, остали власници медија су такође одлучили да не извештавају. Иако је таква одлука легитимна, поставља се питање евидентног сврставања новинара (чији је задатак објективно извештавање), на страну једне политичке групације.

Очекујемо даљи политички прогон и медијски мрак, чији су директни инспиратори актуелно општинско руководство и власник једног локалног медија. Будући да су очекивања реална, захваљујемо јавности на константној подршци.

До доношења одлуке да актуелно општинско руководство буде искључено из чланства Српске напредне странке, о чему ће завршну реч дати извршни орган Странке, мишљења смо да ћемо трпети репресивне мере актуелног председника општине и заменика председника СО Смедеревска Паланка.

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ОО СНС СМЕД. ПАЛАНКА

У ПОВЕРЕНИШТВУ