Саопштења

САОПШТЕЊЕ 16/01/2017

У вези са текстом под називом „Како је недавно смењена власт у Смедеревској Паланци поткупљивала одборнике: НОВЧАНИК ПУН ПОДРШКЕ”, објављеном током преподневних сати у понедељак, 16. јануара 2017. године на интернет порталу „Паланачких новина“, као и у вези са ванредном конференцијом за новинаре, на којој је, пред представницима средстава јавног информисања за територију општине Смедеревска Паланка, говорило лице задужено за односе са јавношћу, Информативна служба ОО СНС Смедервска Паланка издаје следеће:

 


САОПШТЕЊЕ


у сврху демантовања навода из оба случаја, и са жељом да јавности скрене пажњу на злоупотребу медијског простора од стране појединаца. Ако се занемаре груба кршења одредаба Закона о заштити података о личности (Службени гласник, бр. 97/08 од 27.10.2008. године, 104/09 - др. Закон 68/2012- одлука УС и 107/2012), сигурно је да је немогуће занемарити безобразлук и дрскост појединаца, који злоупотребљавају медијски простор, функцију и дужност, очигледном намером да неистинама омаловаже политичке неистомишљенике и доведу јавност у заблуду.


У средишту приче, недвосмислено, налазе се непромишљени утицаји одбеглих одборника Српске напредне странке, који су тренутно на функцијама у локалној самоуправи, али и тежње некадашњих општинских функционера из редова ДС-а и СПС-а. На све то, треба додати псеудо-новинарско уобличавање необразованих појединаца, који су своје способности и знања доказали у протеклом периоду.


Помињање првог поштеног председника општине, којег је Паланка имала после дугог низа година, господина Петра Милића, у контексту лица које је „поткупљивало“ одборнике са исте листе, са које је и изабран на место председника општине, као и помињање одборника у контексту прималаца мита – више је од тзв. спиновања. Спиновање, у дословном смислу, значи „завртети” причу или информацију која ће јавност окренути на ону страну, која одговара интересима друге стране. У области односа са јавношћу, спиновање је облик пропаганде, која се постиже кроз интерпретацију догађаја са циљем да убеди јавно мњење у корист или против одређене организације или личности. Док се традиционални односи са јавношћу ослоњају на креативну презентацију чињеница, спиновање често представља неискрену, обмањујућу и манипулишућу тактику.

Тако је и у овом случају, с том разликом што се манипулативним деловањем баве управо они, неостварени појединци, жељни умањивања очигледних вредности.

Након овог Саопштења, Информативна служба ОО СНС Смедерсвка Паланка, организоваће конференцију за медије, на којој ће се јавности обратити сви поменути одборници, како би била постављена јасна линија, преко које се не сме прелазити, чак ни када су у питању политичка размимоилажења. На њој ће бити речи о свему наведеном у тексту под називом „Како је недавно смењена власт у Смедеревској Паланци поткупљивала одборнике: НОВЧАНИК ПУН ПОДРШКЕ”, али и о ванредној конференцији за новинаре у просторијама Општине, на којој је поменут случај летње баште биоскопа, те ненаменског располагања новцем грађана Смедеревске Паланке.

Свако од појединаца који су у кратком претходном периоду, неповољном за праве резултате вршили власт, су потпуно остварени људи без комплекса. Лечење анимозитета и комплекса само показује колико појединци који сада врше власт, мада пре би рекли вежбају власт, нису изграђени као личности и као такви нису ни остварени. Као још увек страначке колеге, сматрамо да њихово понашање вређа интелигенцију грађана који су глас дали коалицији, али не овој која сада врши власт. Пошто су себи дали за право да прозивају у вези запошљавања, најбоље би било да прво преброје кабинет председника општине.

Младост не оправдава бахатост и неваспитање. Функције које су преузели требале би да се огледају у њиховој способности и одговорности. Промена гарнитуре која је вршила власт не значи аутоматски и успех. Поштовање и власт заслужили су неки други људи, који су били првоборци промена и неће тако лако одустати од започетих промена.

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ОО СНС СМЕД. ПАЛАНКА

У ПОВЕРЕНИШТВУ