Саопштења

САОПШТЕЊЕ 07/09/2016

Након изјава у медијима, нападима на целокупну јавност Смедеревске Паланке, недопустивих покушаја прекрајања изборне воље грађана, креирања атмосфере хаоса и безнађа, увреда, опструкција, конструкција радикализма, и то од стране оних, који су комплетну Смедеревску Паланку оставили у привредном и економском нокдауну, у моралном и етичком сивилу, у рупама, дуговима, попуцалим цевима и у рушевинама од јавних установа и предузећа, намећу потребу да Служба за информисање ОО СНС Смедеревска Паланка у врло кратком року изда још једно званично

 

 

 

САОПШТЕЊЕ

 

 

 

            После завршених избора, нова општинска власт, коју чини коалиција окупљена око Српске напредне странке, заједно са ПУПС-ом, Трећом Србијом и Покретом социјалиста, ухватила се у коштац са нагомиланим проблемима. Свака друга реч о томе да је затечено стање катастрофално – сувишна је. Проблеми су решиви, али остаје непознато зашто није постојала политичка воља претходне власти да их решава. Намеће се претпоставка да су такве околности погодовале огромним финансијским апетитима политичких чинилаца из прошлости, те да су оне коришћене за присвајање енормних сума новца, о чему је јавност најчешће информисана путем високотиражних дневних листова. Очигледно, то почиње да смета.

 

            Постоје позитивни сигнали, обећања из ресорних министарстава и конкретне мере, за решавање свих проблема Смедеревске Паланке. Међутим, морају бити поменути свакодневни притисци, сплетке, извитоперавања истине, опструкције, скандали, читави низови акција обесмишљавања труда и залагања, од стране лидера опозиционих странака у локалном парламенту. За сада, последња таква акција догодила се јуче, у великој сали СО Смедеревска Паланка, где су, након добијеног обавештења о одлагању 3. редовне седнице, опозициони одборници изразили незадовољство. Оно, само по себи, могло би бити узето у обзир, и тумачено с политичке стране као легитимни начин изражавања, да су коришћени истина и аргументи. Овако, изречена је велика количина неистина, лоше је одглумљена брига, и бескрајно је ружно све то упаковано у украсни папир погрешних акцената, лапсуса и неукуса.

 

            Наводна промена климе у скупштинској већини, којом се невешто похвалио најгрлатији опозициони лидер, Радослав Милојичић, тема је која не завређује пуно пажње. Довољно је рећи да је јединство међу одборницима владајуће већине непоколебљиво и нераскидиво. Ипак, свима полако постаје јасно да се покушајима дискредитовања рада одборника већине и општинског руководства, тројица шоумена на једини могући начин нуде да уђу у владајућу коалицију, и да би сама назнака такве могућности за једног од њих тројице, срушила наводно јединство опозиције.

            Безвредни и самодовољни појединци из опозиције, који, зарад личне промоције, не презају да се послуже најништавнијим могућим изјавама и оруђима, након што су унаказили све чиме су руководили, и након што су добрано напунили властите џепове, сигурно је да  неће пореметити јединство владајуће већине, нити ће успети да икога спрече у решавању проблема, који тиште све становнике општине Смедеревска Паланка.

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ОО СНС СМЕД. ПАЛАНКА

У ПОВЕРЕНИШТВУ