Вести

РЕКОНСТРУИСАН СПОРТСКИ ТЕРЕН У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

Завршене радове на терену за мале спортове у ОШ „Олга Милошевић“ данас су обишли председник повереништва ОО Српске напредне странке и председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен и кандидат за народног посланика и начелник Подунавског округа, Небојша Павловић.

У ОШ „Олга Милошевић“ константно се ради на побољшању услова за школовање најмлађих суграђана. Ово је само наставак реализације пројеката који се спроводе у овој образовној установи. Средства је обезбедила локална самоуправа и школа, а вредност радова је око 1,5 милина динара. Реконструисани спортски терен пресвучен је спортском мултифункционалном гуменом подлогом.

-Ово је први спортски терен у једној основној школи у нашој општини. Циљ нам је да до краја ове и следеће године обезбедимо свакој школи бар по један овакав терен. То је дужност и обавеза нас из локалне самоуправе , као и свих директора школа , да деци обезбедимо што боље услове за рад, учење и усавршавање, рекао је Вучен.

-Реконструисан терен ће унапредити реализацију наставе физичког васпитања ученика ове школе, али и допринети и популаризацији рекреативног спорта међу становницима наше општине. Овакве гумене подлоге на терену умањују ризик од повреда и стварају оптималнe условe за успешна и безбедна спортска такмичења, истакао је директор школе, Дарко Димитријевић. Он је захвалио локалној самоуправи и председнику Вучену на великом разумевању и помоћи на унапређењу услова и рада основних школа и најавио још пројеката. У плану је учионица на отвореном и санација фасаде на згради школе.