Вести

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОЛОЖИО КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВУ ФАБРИКУ У ПАЛАНЦИ

 

- Ово је дугорочно улагање, које неће престати за пет година. Овде ће се правити делови за електровозила, која су будућност аутоиндустрије – рекао је данас председник Србије Александар Вучић, пригодом пологања камена темељца за фабрику компаније Kyungshin Cable у нашој општини.


На церемонији постављања камена темељца, у којој су учествовали и амбасадор Јужне Кореје, Choe Hјoung Chan, представник Kyungshin Cable, Seo Jae Keun, и председник Oпштине Никола Вучен – Александар Вучић је истакао да су Србија и Смедеревска Паланка ову инвестицију добили у конкуренцији са околним земљама, Турском, Бугарском и Албанијом.
- Тамо где дођу јужнокорејске инвестиције, види се огроман напредак. Привреде многих земаља ушле су у ред најуспешнијих, управо због корејских инвестиција. И зато, драги пријатељи из Кореје, много хвала на вашем труду, много вам хвала на вашој енергији, на вашој амбицији и ентузијазму, рекао је председник Србије.


- Знам колико смо се трудили да у Подунавском округу ствари мењамо и поправљамо. Пут којим смо дошли је готово нов, деценијама се чекало на то. Улажемо 25, а са опремом и 30 милиона евра у Општу болницу у Смедеревској Паланци. А нисмо ни сањали да се у Паланку и Плану уложи толико новца, рекао је председник Србије, и похвалио локалну самоуправу која је у рекордном року обезбедила све неопходне дозволе и омогућила брз почетак радова, који треба да буду завршени за само шест месеци.


Председник општине, Никола Вучен, подсетио је шта је све урађено у Смедеревској Паланци, за кратко време, што ову општину поново чини добрим местом за живот:
- У овој фабрици запослиће се око 1000 радника. То значи да ће више од две хиљаде породица имати бољи живот. Ова фабрика привући ће и друге инвеститоре, отвараће се нова радна места, нове прилике за све нас. Смедеревска Паланка је поново на мапи значајних индустријских средина, као што је то и некада била. Због света тога, још једном морам да истакнем нашу захвалност Председнику Србије, Александру Вучићу и Влади Србије , зато што су имали поверења у нас и што су нас подржали на тешком путу опоравка. Хвала председниче што сте нам помогли да овако велика фабрика буде отворена управо код нас, рекао је Вучен.


О компанији Kyungshin Cable и значају фабрике у Паланци, која ће запошљавати 1000 радника, говорио је Seo Jae Keun, а о привредној сарадњи са Србијом, амбасадор Јужне Кореје, његова екселенција, Choe Hјoung Chan, који је председника општине, Николу Вучена, назвао својим пријатељем.


Церемонији полагања камена темељца, која се одвијала у камерној атмосфери, уз поштовање свих мера заштите од ширења епидемије, присуствовали су, између осталих, епископ шумадијски Јован, начелник Подунавског округа, Небојша Павловић, представници локалних самоуправа и привреде из Подунавског управног округа, као и представници медија.