Вести

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ И ПРЕДСТАВНИЦИ РЕПУБЛИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА ПОСЕТИЛИ САМОХРАНУ МАЈКУ СА ШЕСТОРО ДЕЦЕ

Самохрана мајка Снежана живи у Селевцу са шесторо деце у кући без струје и у нехуманим условима. Ову породицу посетио је председник општине Никола Вучен заједно са народним посланицима, Аном Белоицом и Ђорђем Тодоровићем. Мајци са шесторо деце у овом тренутку неопходно је хитно стамбено збрињавање. Локлана самоуправа је претходно, захваљујући хуманим људима, обезбедила све неопходне услове како би се кућа обновила и малишанима обезбедили услови за нормално одрастање. Брига о шесторо деце није нимало лака, посебно када о деци брине само један родитељ. Живе од социјалне помоћи и дечијег додатка, што свакако није довољно за многобројну породицу.
 
 
Треба одолети искушењима и прохтевима деце, каже мајка Снежана, једва да имамо за храну. Локална самоуправа је већ помагала породици, а председник је рекао да  ће то чинити и надаље,  јер то сматра својом обавезом и задовољством.  –Ова деца нису сама. Поред њихове мајке, ми као локлана самоуправа, смо ту да им помогнемо и  деци обезбедимо  да се школују и да одрастају у здравим условима, изјавио је Вучен.
Општина Паланка је доношењем нових мера за подстицај наталитета доста тога предузела и урадила у претходном периоду. Те мере већ дају резултате. -Нажалост, породице са више деце углавном живе у мањим срединама и лошијег су социјлног статуса.  Они са већим примањима и бољим живтним стандардом се ретко одлучују за више од двоје деце. Мере које смо предузели за подстицај наталотета дају резултате, али требаће још времена - истакао је Вучен.
 
 
Како је најавио председник општине, мајка Снежана и њени малишани ускоро ће добити кров над главом и бити стамбено обезбеђени. Кућа ће бити потпуно адаптирана, биће прикључена струја и вода, оспособљено купатило,  као и собе за малишане, што ће има пружити топлину и спокој.