Вести

ПОТПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ И МИНИСТАРКА ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ ПОСЕТИЛА СМЕДЕРЕВСКУ ПАЛАНКУ

Чланица Председништва СНС, потпредседница Владе и министарка Зорана Михајловић, боравила је данас у посети Смедеревској Паланци. Изразила је задовољство због свега што је постигнуто на развоју наше општине, а није крила ни одушевљење радом одбора и великим бројем младих активиста.
 
 
 
Затим је министарка, у вези са реализацијом пројекта побољшања енергетске ефикасности обишла домаћинство Станојевић, једно од 50 домаћинстава, на територији општине, које је искористило субвенције за замену врата и прозора. Потом је, у Шулејићевој улици, обишла радове који се тренутно изводе на замени столарије у домаћинству Марковића.
 
-Драго ми је што данас овде можемо да говоримо о ономе што смо урадили. Веома је значајно то што пројектом побољшања енергетске ефикасности омогућавамо грађанима да замене прозоре, врата и котлове и да поставе соларне панеле. На тај начин грађани  имају боље и квалитетније  услове у својим домаћинствима, ниже рачуне за екектричну и топлотну енетгију, а за државу и читаво друштво, на овај начин, води се брига о очувању животне средине, рекла је министарка Михајловић.
Она је такође истакла да је за читав подунавски округ веома важна обнова и улагање у  саобраћајну и енергетску инфраструктуру. У претходних пет година у саобраћајну инфраструктуру у подунавском округу уложено је око 7 милијарди динара, а само у општину Смедеревска Паланка 2 милијарде динара.   Министарство за ову годину обезбедило више од 220 милиона евра за улагања у пројекте енергетске ефикасности. 
 
 
Председник општине Никола Вучен захвалио је потпредседници Владе и министарки Зорани Михајловић истакавши да је ово седми долазак министасрке у Смедеревску Паланку. Он је такође рекао да је задовољан одзивом грађана за коришћење субвенција за замену столарије и позвао оне који нису, да конкуришу ове године.
У општини Смедеревска Паланка одбрено је 184 пријаве грађана за замену столарије, а до сада су радови завршени у 50 домова. Од укупно 20 милиона динара, колико је планирано за ову намену,  биће утрошено 15.141.814, 38 динара.