Вести

ПОЧЕЛА КОМПЛЕТНА РЕКОНСТРУКЦИЈА БОЛНИЦЕ У ПАЛАНЦИ

-Ово је велики дан за општину Смедеревска Паланка, али тога ћемо бити свесни када све ово буде готово. Све што је председник Вучић обећао, приликом посете Паланци,  све смо реализовали. Ми држомо реч, рекао је министар здравља у Влади Републике Србије, Златибор Лончар приликом најаве почетка радова на реконструкцији болнице.

 

У наредне три године биће уложено око 25 милиона евра у комплетну реконструкцију Опште болнице „Стефан Високи“ у Смедеревској Паланци. Прва фаза радова подразумева  уређења фасаде, замену крова и столарије на постојећој згради. Друга фаза радова подразумева нових осам  хиљада квадрата, где ће бити смештен комплетан хирушки блок са интезивном негом, а трећа фаза се односи на адаптацију постојећег простора у старој згради. Такође је у плану изградња хелиодрома у оквиру болничког круга. Хелиодром  ће се користити  за хитне случајеве као и за директну везу Опште болнице "Стефан Високи" са Коридором 10 и другим здравственим центрима у Србији који ће бити активни  24 ч.

 

-Запослили смо 160 радника , омогућили двадесет седам специјализација, а то је више него у претходних четрнаест година. Преко 108 милиона динара уложили смо у опрему која је купљена за паланачку болницу. И даље ћемо улагати у вас, здравствене раднике, лекаре и комплетно здравство. Запошљаваћемо вас  лекаре и медицинске сестре, омогућићемо ваша усавршавања како бисте на најбољи начин пружили помоћ грађанима, истакао је министаср. Он  је захвалио компанији Кјунгшин Кејбл на донацији медицинске помоћи и пожелео им срећу у изградњи фабрике и будућем раду.   

 

Корејска компанија Кјунгшин Кејб донирала је паланачкој болници медицинску опрему, десет монитора и ЦТГ апарат.


 

-Уз помоћ председника Александра Вучића и његову веру у све нас, за три године имаћемо један од најмодернијих здравствених центара у овом делу Србије. То није само визија већ реалност. Драго ми је што овде видим младе лекаре и медицинско особље, а реконструкцијом болнице и изградњом новог блока омогућиће се запошљавање још младих  лекара и медицинских сестара. Наши  лекари неће морати да одлазе из Паланке већ ће, после школовања, моћи да се врате својим кућама и наставе да раде у свом родном месту. Захваљујем министру Лоначару, јер без његове подршке и помоћи ми данас не бисмо били овде, рекао је председник привременог органа СНС и председник општине, Никола Вучен.

Вучен је такође захвалио пријатељима из Кореје на донацији паланачкој болници.