Вести

ИСПУЊЕНА ОБЕЋАЊА ПРЕДСЕДНИКА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: МИЛИЈАРДУ ДИНАРА ЗА ПАЛАНКУ

Председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, обишао је радове на регионалном путном правцу Паланка- Плана. Председник Вучен је изјавио да је задовољан динамиком извођења радова, и истакао да је реконструкција овог пута од велике важности за обе општине, Смедеревску Плаанку и Велику Плану. 

- Сваки пут који се ради на територији наше општине је веома важан, а поготову деоница која спаја две општине и која је једина веза Паланке са коридором 10. Ово је велика инвестиција, каквe није било последњих четрдесет година. Грађани наше и великоплањанске општине, као и ми из локалних самоуправа, задовољни смо, јер добијамо једну савремену и безбедну деоницу. Овај пут је такође значајан, за нас у општини Смедеревска Паланка, јер ћемо ширити индустријску зону, што ће свакако довести инвеститоре. Овим се потврђује да држава мисли на локалне самоуправе које су ван Београда , а ово је један од најбољих доказа улагања у развој целе Србије.

Поред  реконструкције регионалог пута Паланка-Палана, отворена су још четири градилишта у паланачкој општини.

- Након посете председника Србије, Александра Вучића, почела је изградња путне инфраструктуре у општини Смедеревска Паланка. Захваљујући Влади Србије и председнику Вучићу у путну инфраструктуру у нашој општини до краја године биће уложено око милијарду динара. Улагањем у инфраструктуру, стичу се сви потребни услови да Влада Србије и држава нађу стратешког партнера за развој привреде у  нашој општини, рекао је Вучен.

Наредних дана наставиће се  радови на  реконструкцији пута који пролази кроз центар Смедеревске Паланке, у дужини од 3,5 километара. Ово подразумева наставак радова од скретања за Kисељак, па све до раскрснице према Азањи и Младеновцу.

Радиће се комплетна реконструкција пута и тротоара, и постављање нових дрвореда у улицама: 20. јула – поред школе ХИМ, Француској , Главешевој, до скретања за Азнању, што укупно износи 3.5 километара кроз центар Паланке.